23.02.2021

2008. aastast on “12 küsimust” olnud Eesti Instituudi populaarseim väljaanne, mis on leidnud rohkelt sõpru kõikjal maailmas. Muutuvad ajad esitavad aga uusi küsimusi ning annavad teisenenud vastuseid. Seega on ilmavalgust näinud sama pealkirja, ent uut kujundust kandev “12 küsimust” – esialgu inglise keeles, aga peatselt ka teistes.

Miks eestlased hunti ei hüüa? Ja miks nad ikkagi lõpuks alati kõike üheskoos teevad, kui nad tegelikult tahavad omaette olla? Ja üldse, kuhu nad jaanipäevaks kaovad? Sellele ja teistele küsimustele saab vastused nii Eestiga põgusalt kokku puutunud välismaalane kui miks mitte ka kohalik. See on võõrsil elavale tuttavale hea mälestus ajast, mil koos Eestis ringi rännati, või isutekitaja tulevikuks, mil reisipiirangud uuesti leevenenud on. Samuti võib-olla ka tutvustuseks äsja seoses töö või õpingutega Eestisse sattunule.

Teejuht on A5 formaadis, pehmete kaantega ja sisaldab 46 lehekülge teksti ja fotosid. Tekstid on kokku pannud Andris Feldmanis ja Eesti Instituut, illustratsioonide autor on Ingel Martin ning kujundaja Erkin Antov. Teatmiku fotod on mitmetelt tuntud eesti fotograafidelt. 

Kuni emakeelepäevani, 14.03.2021, saab ingliskeelset teatmikku tellida Eesti Instituudist hinnaga 5 eurot, millele lisandub postikulu – trükise formaat lubab seda lihtkirjana saata. Eelneval kokkuleppel on see kättesaadav ka meie Tallinna-kontoris Suur-Karja 14. Rohkem teavet ja tellimine aadressil tellimine@einst.ee.